Šotola i České Budějovice kommer i form. Han sköt ner Prags lejon

Före säsongen sa huvudtränaren Rene Dvorak att när han har sin dag kan han slå någon. Och lördagens 19-åriga volleybolls universella Marek Šotola visade det för tusen åskådare i idrottshallen. Sydmaskin för att vinna 3: 0.

“I den första uppsättningen tänkte jag på de riktningar jag vill och ska spela. Det var bara i mitt huvud, jag försökte spela mer i rad. Det var inte bra, ”erkände den begåvade unga mannen i Jihostroje tröja att hans tränare, René Dvořák, med rätta hade ersatt honom med Filip Christian.

”Jag har slagit sedan den andra uppsättningen, jag fann att allt skulle falla i diagonalen, och då var det bra.Om jag gjorde samma sak i den första uppsättningen, är jag nöjd med mitt spel, ”lade Šotola till. ”Jag försökte få min motståndares block ur mitt huvud och gå in i spelet igen. Jag var glad att jag fick en chans igen, och jag är också glad att jag gjorde det bättre, ”glädde Šotola. Varje gång Jihostroj kunde se dem. ”Lions tappade väldigt bra och vi hade problem med att blockera dem, även om vi hade en viss nätverksinsats. Det var en tuff match, ”erkände den inhemska universalen styrkan hos motståndaren.Speciellt i den sista tredje uppsättningen satsade den spanska Budejov-spelaren Miguel De Amo nästan bara på honom. Och Shotola gjorde inte besviken.

“Miguel ville spela det på det sättet när han gav bollen till andra spelare i början av uppsättningen, så att mina motståndare inte band mig så mycket, men till slut gav han mig en stor chans. Jag är glad för det, ”log volleybollspelaren, som på lördagen var säsongens andra match, som han tillbringade nästan alla i de grundläggande sex.

“Jämfört med början av året, när jag verkligen inte var bra alls och mitt spel var riktigt hemskt, kommer jag långsamt i takt. Tidigare kunde jag inte slå slag och totalt sett var jag trött efter de nationella turneringarna.Jag tror att vi försvarade mycket bra, vi var redo, men vi har problem med uppställningen. Men vi kommer inte att göra ursäkter för det. För det föreställning vi gjorde idag förtjänade vi mer än att förlora 0: 3, ”sa Pomr besviken.