“Bradman” av kvinnors cricket redo för att tända upp Big Bash League

Hon är hyllad som Bradman av kvinnors cricket och nu är Meg Lanning lovande ännu fler körningar i vad som lovar att vara en explosiv start på WBBL på lördag.

Lanning’s Melbourne Stars kommer att ta på sig försvarande mästare Sydney Thunder i en dag-nattare för att slutföra en öppningsrunda treble av matcher på North Sydney Oval för att starta den andra kvinnans Big League Bash.

Lanning är fräsch från att jämföra den tidigare England kaptenen Charlotte Edwards världsrekord på nio en-dagars internationella århundraden i Australiens 4-0-serie som drar i Sydafrika. Mega Lanning: “Jag ser mig inte som den bästa spelaren i världen” Läs mer

Att 24-åringen racked upp sin nionde ODI ton i bara hennes 54: e innings – jämfört med Edwards som poängterar hennes nio i 180 digs – har Lanning blivit lovad som möjligen den största kvinnors smeten någonsin. Läs mer här

“Hon är en gång i en- generationens spelare “, sa Edwards till AAP

” Från det ögonblick jag såg henne spela i Perth 2011 och hon scor ed ett hundra i sitt andra spel, insåg jag då jag tittade på en speciell talang och hon fortsätter att utföra och producera.

“Hon ska ställa in en rekord för damspelet.Hon har en enorm framtid framför henne och hon är bara så ung också.

“Jag ser alltid fram emot att spela mot henne, men jag är glad att jag inte är en bowler för att vara ärlig.”

Lanning värmde upp för WBBL med ett sekel av bara 48 bollar i en träningspass i Wellington.

Den australiensiska kaptenen sade att tillströmningen av cirka 24 internationella spelare denna säsong, inklusive Edwards , den väldindiska storstjärniga allrounden Stafanie Taylor och de två första indiska spelarna som ska vara med i tävlingen borde garantera några massiva totaler under sommaren. “Det kommer säkert att bli en mycket högkvalitativ cricket som spelas , Säger Lanning.

“Du får se några höga poäng och några höga poäng jagade också.Edvards kvalitet på cricketers här är bra. “Edwards betygsätter WBBL” tävlingen “i kvinnors cricket och Sydney Sixers superstjärnor Sport Allrounder Ellyse Perry anser att det är lika underhållande som männas motsvarighet. “Skillnivån och atletik och förmågor hos kvinnorna är oerhört höga och fortsätter att utvecklas, säger Perry.” Du tittar på några av de fångster som har tagits i vår senaste serie mot Sydafrika, några av de skott som klara gränserna. “Någon som (Brisbane Heats) Deandra Dotton från Västindien är en otroligt stor hitter.Jag har aldrig sett någon som träffar bollen så svårt eller så långt som henne.

“Vi har folk som bowlar mycket snabbt, spelare som (Melbourne Renegades) Shabnim Ismail från Sydafrika. Så det är en väldigt spännande och begåvad produkt. ” More info