Zenit överföringspolicy är bortom den vanliga betraktarens förståelse

31-årige spanjoren flyttade oväntat till en fransk klubb, som upplever en verklig kris. Thierry Henry, den tidigare Arsenal-partnern, ringde honom till Furstendömet Monaco, men fransmannen var redan frågad från laget, betalade skälig ersättning och återvände portugisiska Leandro Dardima. För Monaco är Fabregas ett utmärkt förvärv. Han spelade i de bästa europeiska lagen, han har en imponerande kombination av erfarenhet och talang, men de senaste åren har det varit en uppenbar nedgång. Vid en tid förlorade den bästa underarmen i Premier League sin plats vid basen och går till furstendomen för att hjälpa klubben att inte flyga ut ur toppdelningen.

7. Krzysztof PENTEC (Genua – Milano. Överföringsbelopp – 35 miljoner euro)

Topp 10 vinterhöga överföringar

“Milano” fortsätter att söka hammare framåt. Higuain klarade inte på detta uppdrag. Nästa kommer att försöka få fotfäste i laget 23-åriga Pole. Spelaren gick med i Genua förra sommaren och blev omedelbart en målvakt åska. 13 mål i 19 matcher – ett utmärkt resultat, och Rossoneri-cheferna vill ha något mindre från Pentec under andra halvan av säsongen. Pol började arbeta ut de pengar som spenderades på honom i den första matchen, efter att ha utfärdat en dubbel i koppen matchen med “Napoli”.

8. Leandro PAREDES (Zenit – PSG. Överföringsbelopp – 40 miljoner euro)

Topp 10 vinterhöga överföringar

Genom att hålla prislappen på hela överföringsfönstret sålde Zenit en av sina ledare på PSG för mycket bra pengar. Det är bara hur Sergei Semak ska göra utan en kreativ mittfältare – en stor fråga. Det är osannolikt att St Petersburg kommer att kunna hitta en värdig ersättare för argentinska under den återstående tiden.

För Paredes kan du bara glädja. Paris är ett bra ställe att spela och tjäna. Dessutom var Neymar ute länge och argentinern kommer att få chansen att visa sig i all sin ära från de allra första matcherna.

9. Yaroslav RAKITSKY (Shakhtar – Zenit. Överföringsbelopp – 10 miljoner euro)

Topp 10 vinterhöga överföringar

Zenit överföringspolicy är bortom den vanliga betraktarens förståelse. Det är lönsamt att sälja en ung talang för att köpa en åldrande försvarare för pengarna. Varför har Zenit en försvarare, som snart blir 30 år och vem har förlorat sin plats i Shakhtar? Förutom för sådana pengar och bonusar för spelaren själv? Det finns en erfaren Ivanovich. Om det hela är bara i början av attackerna på vänsterflanken av försvaret, så är Zenit klart överbetalt. Men kanske i St Petersburg kommer Rakitsky att hitta en andra ungdom och kommer att spela som han gjorde i början av sin karriär i Shakhtar, när Guardiola själv gjorde förfrågningar om honom på Lucescu.