NFL-weekendprognoser: Cowboys förseglar NFC East-titel mot jättar

Ingen annan hade ett rent svep i vecka 13, så när vi är färdiga med den nödvändiga stående ovationen är det dags för resten av oss att börja skryta upp våra idéer. Här kommer den senaste omgången av spel…Dallas Cowboys @ New York Giants (söndag 8.30 ET och måndag kl. 30.00 GMT)

Victory skulle försegla en NFC East-titel för Cowboysna. Mer än det skulle det fungera som hämnd. Jättarna är det enda laget som har slagit dem hittills denna säsong, hela vägen tillbaka i vecka ett. Men tiderna har ändrats lite i Dallas under tiden. Ezekiel Elliott, som knappt spelat i preseason, rusade för 51 meter mot New York – en full 32 färre än i hans värsta prestation sedan (och det kom i vecka två om du letade efter en trend).Dak Prescott, på samma sätt, i genomsnitt en svag fem meter per försök i den säsongöppnaren. Från vecka två och framåt har han aldrig dött under 7,4. Tillsammans med de två nybörjarnas utveckling kan du anse att Jason Pierre-Paul var en av New Yorks mest aktiva försvarare i Dallas, som rackade upp sex kombinerade tacklar och ett par quarterback hurries. Han kommer inte spela på söndag (eller igen den här säsongen, om inte jättarna går djupt in i slutspelet) efter att ha genomgått en idrottsbråck i veckan.

Tekniskt sett kan båda dessa lag fortfarande göra slutspelet. Realistiskt har det fartyget seglat. Men om det troligen kommer att fortsätta rasande mot ljusets döende, misstänker jag att det kan vara San Diego.Laddare har inte förlorat ett spel med mer än åtta poäng hela säsongen, medan Carolina bara blivit utblåst 40-7 i Seattle. Ron Riveras beslut att bjuda Cam Newton kort över en överträdelse av klädkod, motiverad eller på annat sätt, verkar inte ha gjort mycket bra för moralen. Som sagt, kämpade Newton redan före den senaste sagan. Hans avslutningsgrad under de senaste tre matcherna är en svag 44,7%.

Hur snabbt berättar berättelserna. För en vecka sedan var delfinerna bland NFL: s hetaste lag – rida en sex-vinnande sträck och slog som ett hot mot New England ovanpå AFC East. Sedan blev de krossade 38-6 i Baltimore. Omvänt drev kardinalerna – avskriven på 4-6-1 – en imponerande hemvinst över Washington och är nu listade av Las Vegas bookies som bara en 1,5-punkts underdog i Miami.Detta trots att deras enda vägvinning hittills kom mot San Francisco. Sanningligt finner jag det här ett oerhört knepigt spel att ringa. Även med Tyrann Mathieu skadade, har Arizona’s No2-rankade försvar talang att överväldiga delfinerna, som Baltimore gjorde. Mike Pouncey ser osannolikt ut att återvända till Miami, och hans lagets rusande medelvärde utan honom i raden upp denna säsong är mindre än hälften (80,8 meter per spel) av vad det är när han är närvarande (164,4 meter per spel). Men kardinalerna har verkligen satt på några hemliga vägar i 2016, och det här är en tidig kickoff på östkusten. Jag har sällan känt mig så motvillig att backa det mer begåvade laget.

En gång lovande årstid har unraveled för Philadelphia med en förlust av fem nederlag i sex matcher. Men är det samma som börjar hända med Washington?Back-to-back-förluster mot Dallas och Arizona har stöttat Jay Gruden’s lag ner till det sjunde fröet i NFC, och örnarna skulle njuta av att hantera en divisionsrival ett potentiellt dödligt slag. De förväntade avkastningarna från både Ryan Mathews och Jordan Matthews – Phillys topplöpare och mottagare – förbättrar säkerligen deras förmåga att göra det, men jag har fortfarande tvivel. Carson Wentz har inte visat några tecken på att klättra över hans rookie-vägg, medan Kirk Cousins ​​blomstrade tills han sprang in i ett mycket bra Arizona-försvar i förra veckan. Han kommer också att ha lämnat taket Trent Williams tillbaka för att skydda honom efter att ha avslutat en fyrspelsspänning.

Och där tänkte du att vi hade kommit till botten av fatet när vi fick dig att välja 49ers-Bears spelet förra veckan.San Francisco fortsatte att förlora med 20 poäng, vilket fortfarande var 11 färre än Jets nederlagsmarginal hemma till Indianapolis på måndagskvällen. På papper ser det ut som en dålig matchning för Niners, vars inlösningsfunktion – Carlos Hyde – kommer sannolikt att motbevisas av ett New York-försvar som ger upp bara 90,3 meter per spel på marken. Men förväntar någon sig verkligen Bryce Petty att andas liv i jetsbrottet? Till slut kunde jag hitta tusen anledningar till att jag ogillar båda sidorna. Så jag återgår till en långsiktig avhandling, som jag misslyckades med att hålla fast vid förra veckan: Aldrig tillbaka riktigt hemska fotbollslag på vägen.

Förlora en av ligas bästa trygghet när som helst skulle vara skadligt. För att göra det i veckan innan står Aaron Rodgers känner sig katastrofal mot fansen i Seattle.Earl Thomas är en oersättlig försvarare, vars frånvaro säkert kommer att märkas på söndagen och under resten av denna säsong efter att han bröt sin tibia. Milwaukee-Journal Sentinel var snabb att observera att Seahawks förlorade det enda andra spelet som han har missat i sin karriär – mot Tampa Bay för två veckor sedan. Korrelation är dock inte orsakssamband, och Seattles största problem den dagen var på andra sidan bollen. Med Thomas Rawls börjar slå sin strid, och Packers egna försvar hårt slog upp – säckledaren Nick Perry är ute, medan nästan alla andra linebacker på roster verkar ha någon skada – jag är inte övertygad om att vi kommer att se historien upprepas.