Mot alla. Tjeckien har vunnit hem hopp på US Open och går till Wozniacki

Hon behövde inte prata tillräckligt länge om hur glad hon var. Vid första anblicken, stod det klart vad glädje hennes idrottsliga framgångar på en varm tisdag kväll i New York tog.

Trettio och Cetkovska třiadvacetileté McHale besegrades i mars på Indian Wells. Nu hennes nederlag gjorde ett kort avstånd från sitt hem i New Jersey -. På Flushing Meadows

“Den här vinsten är verkligen söt”, sade hon. “Efter en lång tid spelar jag turneringen på betongen. Jag lyckades slå ett amerikanskt hem, som för mig var extra motivation. ”

I turbulensen av brosk i höften har länge plågat. Bara under de senaste månaderna har den 25: e kvinnan i världen återvänt till kaliber.På lera ITF-kategoriselskaper tog hon ut till semifinalerna i Prag, till finalen i Olomouc och till titeln i polska Sobota.

Stegen gick ner till 150: e under behandling, men tack vare den sk skyddade stegen kan han föreställa sig den största US Open-tävlingen. Först var hon svår på den hårda ytan: “Det är en brutal på mina höfter och anklar. De första tre dagarna trodde jag att jag inte skulle sluta. Men sedan sadla den. ”

I ignoreras ett spel med McHale enstaka tecken på dåligt uppförande supportrar lokala applåde till exempel efter min dubbelklandras. Men det måste räknas. ”

Hon försökte fokusera på sin strategi:” Jag var tvungen att diktera takten.. Så fort jag lät henne spela sin forehand och rozběhala mig sjuk ”

Hon kände att torka instinkter och självförtroende:” Varje match ger mig något. Jag tror mer på viktiga stunder. Jag kommer tillbaka. ”

Slutligen passar och kan vara med coachen Martin Fassatim igen finslipa sitt spel. Det är särskilt smal. “Det är nog för att jag har spelat tillräckligt på sommaren tříseťáků i en stor hink. Jag har gett en hel del energi “, sade han.

hektiska New York, som har olika gillar, fasas ut av den hyrda lägenheten i Queens, där är komplex Billie Jean King. Så det föll ansträngande traskar från Manhattan. “Han suger. När vi i dårhuset ser, lämnar vi dig dit. Men annars är det helt fantastiskt i Queens.Vi har en rymlig lägenhet där vi kan laga mat. “Cetkovsky, som är välinställd, vågar också för den fjärde placerade Danka Wozniackou, som är i andra omgången. “Vi har det tillsammans 1: 2. Den sista gången jag vann, men på betongen slog jag två gånger, “kommer hon ihåg. “Det är alltid en bra match med henne. Jag hoppas att det kommer att bekräftas. ”

En kvartspel match med en berömd rival verkar lägga arrangörerna i en av de större stadionerna. Och det är för Cetkovs belöning: “Kanske ska jag visa något för att få det att se ut. Och kanske kommer änden igen att bli söt. “