Vi var redo förra året, men i sommar gick nya talanger med

– Vad förvånade dig mest i Premier League?
Respekt för fotboll och idrott i allmänhet. Vi kan träna i en avslappnad atmosfär hela veckan, vilket är väldigt coolt. Stadiumer fylls oavsett vem vi spelar med. Om vi ​​förlorar hemma får fans inte panik. För en fotbollsspelare är alla dessa saker extremt viktiga.

– I Roma drev Francesco Totti och Danielle De Rossi omklädningsrummet. Vem är det viktigaste i “Aktien”?
– Jag tror inte att någon driver något på Stok. Alla har en roll, och vi måste förbli förenade för att vinna. Naturligtvis har någon mer erfarenhet eller inflytande, och sådana spelare respekteras mycket. Men i allmänhet är vi en hårt arbetande grupp av spelare som alltid är redo att hjälpa varandra.

– I år har du ett bra team.
– Vi är redo för strid. Vi var redo förra året, men i sommar gick nya talanger med. Nu är det dags att samla alla nykomlingar och lägga till lag i dynamiken.

– Förra säsongen fick du en skada på toppen av din form …
– Jag spelade väldigt bra då. Men skador är en del av fotboll, och du måste vara beredd på sådana saker. Om du redan har drabbats av ett trauma – gör inte drama, är det bättre att leta efter en lösning och fokusera på hur du kan njuta av spelet igen.

– Hur skulle du beskriva dina känslor efter att ha skadats?
“Jag var i chocktillstånd, för jag hade ingen aning om vad jag skulle göra.” Först saker först, jag var tvungen att acceptera en ny situation. Jag var tvungen att ta mitt arbete med ännu större ansvar, eftersom återhämtning från skada är en process som kräver maximal uppmärksamhet. Jag försöker alltid leta efter positivt i allt, men jag erkänner att jag en gång inte höll tillbaka mina tårar. Det här hände när min mor kontaktade mig i telefon. Det var i ögonblickets hetta – jag grät mer av ilska än av självmedlidenhet. Jag tänkte inte bli ledsen: jag kunde inte ge skadan större betydelse än den faktiskt var. Jag gjorde en lista över vad som måste göras och fokuserade på det.

“Kan du säga att skadan gjorde dig starkare?”
– Jag började uppskatta mer än jag har. Jag är stolt över att jag kunde övervinna skadan och uppskatta vad jag lyckades uppnå. Nu motiverar varje match mig.