Samtidigt nådde varken Shakhtar eller Malmö slutspelet

Ronaldos bombning i europacupen är baserad på maktlösheten i Donetsk Shakhtar- och Malmö-försvaret, som har varit i den viktigaste Champions League för andra året i rad, men aldrig har övervunnit en urvalsskärm i det moderna Champions League-formatet. Vid Ukrainernas portar skickade ledaren för Real Madrid-attackerna fem mål på två möten, sex i Sverige. Samtidigt nådde varken Shakhtar eller Malmö slutspelet.

resultat
Till viss del är de kritiska pilarna från den spanska pressen mot Ronaldo rättvisa, eftersom Cristiano under de viktigaste mötena minskades flera gånger, för att inte tala om hans poängfärdigheter. Å andra sidan är det också fel att skylla portugisierna för att helt enkelt inte ge allt när de förväntar sig det från honom. Du måste erkänna att nivån på försvarslinjer i, till exempel, Barcelona och PSG är högre än för utomstående till det spanska mästerskapet, så det är svårare att se till att du gör poäng eller gör en effektiv överföring.

Det är riktigt, under tidigare säsonger tog Ronaldo upprepade gånger ansvar i svåra stunder för Real Madrid och gjorde mål till oöverstigliga rivaler från Katalonien både på deras land och på hans ursprungliga Bernabeu. Under de senaste åren förstörde Ronaldo regelbundet Sevilla ensam och skickade Andalusierna tre mål per match under fem säsonger i rad, och nu – inte en enda produktiv handling. Kanske påverkades spelarens form verkligen av återfallet av förra årets hamstringskada, och kanske en av de bästa idrottarna i världen helt enkelt överväldigas av ålderdom.

Två månader senare blir Ronaldo 31 år gammal – hans största del av sin karriär ligger bakom. Det råder ingen tvekan om att en så stolt, förtrogen och självisk fotbollsspelare kommer att göra allt som krävs för att stanna på topp så länge som möjligt. Men detta är en hopplös situation. Eftersom vi varje år, trots den fortfarande imponerande statistiken, kommer att märka att varje handling av Cristiano på fältet blir lite sämre.