Från Shevchenko till Nordal. 10 toppskårare i Serie A bland legionärer

Federico Makeda
En inte mindre tragisk historia hände med Federico Makeda från Manchester United. Efter en otrolig debut och ett underbart mål, som i huvudsak gav mästerskapet till “Red Devils”, började han betraktas som nästan huvudtalenten i England. Han gjorde mål i nästa match, vilket bara gav intresse för honom.
Men det ledde inte till någonting: efter många hyror hamnade han i den grekiska Panathinaikos.

Boyan Krkic
Många kallade honom den nya Messi, men mannen som påstås göra mer än 900 mål på Barcelona ungdomsnivå var helt glömd.
Under sin debutsäsong på vuxen nivå fick han 12, främst som en ersättare. Det är en bra start, men det är allt. “Roma”, “Milan”, “Ajax”, “Stoke” och nu “Montreal Impact” – vad hände med den “nya Messi”?

Det italienska mästerskapet har länge varit ett av de bästa i fotbollsvärlden. Det är sant att tack vare detta strävade nu huvudstjärnorna och de mest populära spelarna på planeten och strävar efter att komma dit. I serie A spelade Diego Maradona, Michel Platini, Marco van Bastin och många andra legender från det förflutna. Nu höjer Cristiano Ronaldo denna liga med sin närvaro. Men ingen av dem faller in i den kategori fotbollsspelare som vi kommer att prata om idag. Vi talar om tio toppskårare bland legionärerna som gjorde flest mål i Serie A.

Andrey SHEVCHENKO (Ukraina) – 127 mål
Andrey Shevchenko kom till Milan 1999 från det stora Dynamo-teamet Valery Lobanovsky. Den unga ukrainska spetsen kunde snabbt anpassa sig till nya förutsättningar för sig själv och började göra mycket och med smak. Det är sällsynt när nykomlingarna i Serie A lyckades vinna titeln som den bästa scoraren i turneringen under resan, men Shevchenko erövrade denna topp redan under säsongen 1999/2000. Han gjorde 24 mål och slog Gabriel Batistuto från Fiorentina med ett mål. Därefter kommer 24 mål att ge Shevchenko ytterligare en titel som den bästa scoraren i Serie A, men redan under säsongen 2003/2004.