Född under kriget på Balkan

“Han var inte en av dem som kunde springa 80 meter. Han sprang, stannade, sprang lite igen och slutade sedan “, skrev journalist Tim Vickery om honom.

“Mycket ofta två, tre personer försökte stoppa honom samtidigt. En hel massa människor, och varje pounced på honom en i taget, som i Bruce Lee-filmen. ”

Han hade ett tragiskt liv, men på fältet var Garrincha ett elusivt geni. Få människor i Brasilien älskar och hedrar mer.
På 19 år utformade Garrincha ett hattrick, vilket gjorde hans debut för Batafogo. Det var bara början: snart följde två VM-mästerskap.

Luka Modric

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara lyckades med ett mirakel

Född under kriget på Balkan, överlevde Luka Modric mycket. Hans farfar dödades när Luka var bara sex år gammal. 1991 gick familjen på språng och gömde sig i olika hotell i Zadar.

Precis som många andra var Modric galen om fotboll. Dess träningsområde var parkeringsplatsen på hotellet.
Kampen gav Modrich möjlighet att uppnå oöverträffad framgång i “Real”, som han vann fyra Champions Cup på fem år. Med Kroatien, där han är dyrkad. Modric nådde VM-finalen.

Nwankwo Kanu

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara lyckades med ett mirakel

Legenden om Ajax och Nigeria Nwankwo Kanu kunde ha avslutat sin karriär för tidigt efter att läkare upptäckte allvarliga hjärtproblem i Milano. Lyckligtvis räddade operationen sitt liv och tillät honom till och med att återvända till fotboll.

Efter att ha lämnat Kanu grundade “Kanu Heart Foundation”, som redan har sparat hundratals människor.