Enligt engelsmannen kom han in i laget vid en dålig tidpunkt

“Många säger att Inter inte var så bra på det dragningen, men det är det inte: titta bara på de alternativa spelarna: Kuarezhma, Marko Arnautovich … du måste vara realistisk.”

Inuti Inter
Mourinho kallade Arnautovic “en fantastisk person som uppträder som ett barn”, och Greenhol håller med honom.
”Arnautovich spelade ofta med reservister. Han är en riktig galning. Det är svårt att arbeta med honom. När vi en gång gick till en restaurang, när han plötsligt började bryta bakspeglar, skadades tio bilar. Jag såg mig omkring och försökte förstå vad som hände, men han står och närmar sig! Han är en bra kille och en toppspelare, men det var svårt för honom att koncentrera sig på något. ”

Efter den portugisiska specialistens avgång avslappnade Inter och Benitez blev sparken av julen, bara sex månader senare. Enligt engelsmannen kom han in i laget vid en dålig tidpunkt, men spanjoren själv hjälpte inte själv.

”Rafa är en bra tränare, men på Inter var han galen. Påminner mig om tiden för Moyes i Manchester United, som fick ett medelålderslag som redan vann allt och inte ville göra något annat. Negativitet regerade på Inter, och han valde fel spelare. Han ignorerade helt Diego Milito, som skulle vinna Golden Ball efter sin dubbla i Champions League-finalen och ett mål i den italienska cupfinalen. Sådana beslut kan vara dödliga. ”

”När Mourinho styrde alla såg de på honom förtjusande. Den nya tränaren mot portugiserna verkade ingenting, och ingen ville göra något för honom. “Mourinho var lugn, avslappnad och Benitez var för prålig – de trodde inte på honom.”

I slutändan var Greenhol tvungna att möta verkligheten och lämna det varma Italien. Redan 2012 återvände han till Welling, som en gång hade skyddat honom. Detta var början på långa vandringar i olika lite kända klubbar – från de relativt bekanta engelska fotbollsfansen Ebbsfleet United till Maidstone United; från de mycket döva Concord Rangers till den skotska Inverness Caledoniska tisteln. Efter att ha spelat för den halvprofessionella Hemel Hempstead Town står han för Dartford från National League South. Greenhole medger att han kunde ha gjort något annorlunda, men ångrar inte sin flyktiga tid i det europeiska grandee.