Chrudim-tränaren hade dock vissa reservationer

Vietnamesiska rötter fotbollsspelare hjälpte Liberec att vinna en nära seger 1: 0 på Slováckos plan. Det var 80: e minuten av matchen när domaren Rejžek beordrade ett straff mot Nordböhmen efter att Koscnik hade ingripit på Kucht. Balloon byggde själv en felaktig Kuchta, men Nguyen sköt sitt skott mot stolpen och räddade Liberec tre poäng. Jag anser att det är ett dåligt sparkat straff snarare än ett bra skott, ”sa Nguyen blygsamt. Det var hans andra fångna straffspark Betclic på kort tid. Filip Nguyen kom till Liberec på vintern från den andra ligan Vlašim.I slutet av våren gjorde han sina två första startar i den högsta tävlingen och gick in i den nya säsongen som Liberec-målvakta två .

Han hoppade i mål först i den 10: e omgången efter att Liberec sjönk till tionde platsen efter två förluster. Sedan dess har Václav Hladký före detta nummer inte släppt målet och laget har fått 13 poäng av 18 från Neisse. Med ett genomsnitt på 0,17 mål per match är Nguyen det bästa av alla ligamål. Den har också den högsta träfffrekvensen: 94,1 procent.Det kan ses nästan varje omgång, så jag förväntade mig att det skulle bli liknande med Slovácko. ” ”Sade tränaren Zsolt Hornyák efter att ha vunnit i Slovácko, tack vare vilket Liberec konsoliderade sjunde plats i tabellen. Nguyen et al. attraktiv hemmakamp med Pilsen.

Detta resulterade i en bra övergång till attacken, säger Matějka, som angav orsakerna till den höga vinsten. Chrudim-tränaren hade dock vissa reservationer om de andra 45 minuterna.

”Vårt spel under andra halvlek var inte längre så bra. Jag tror att om vi bättre skulle kunna lösa vissa pausesituationer kan vi vinna ännu större skillnad. Men spelare förtjänar fortfarande mycket beröm, naturligtvis, ”erkände bänkchefen Matějka.För honom var detta den allra första skytteplattan den här säsongen.

”Det faktum att båda våra angripare lyckades är en stor uppmuntran för oss. Särskilt innan 22bet spelet som väntar oss nu. Det kommer säkert att vara känt på alla pojkarnas självförtroende, ”antog Matějka. Chrudim har åtta omgångar av MOL-cupen före honom. Slavia Praha kommer att vara hennes rival på fredagen från 18.30.

Innan denna duell måste östböhmen emellertid ta itu med en mycket obehaglig fråga. Petr Drahoš såg det röda kortet efter en noggrant bedömd foul under den inställda tiden med Prostějov.

”Ursprungligen ville jag inte tala om det alls. Det är en stor hit för oss, för Peter är en mycket viktig del av vårt försvar – Read more.