Andersons tal av Manchester som aldrig började

Anderson Luis de Abreu Oliveira, bättre känd i fotbollsverdenen helt enkelt som Anderson, i mitten och slutet av “noll” ansågs vara en av världens fotbolls främsta växande talanger. Sommaren 2007, Manchester United, ledde sedan av legendariska Alex Ferguson, lade Porto för Anderson ut 31,5 miljoner euro. Men elva år senare behövdes inte brasilianen av någon. Han tillbringade sex månader utan arbete tills han äntligen hittade ett jobb i den blygsama förstapersonen turkiska “Adana Demirspor”, där han har en extremt oregelbunden matchpraxis.

Allt började mycket mer optimistiskt. I april 2005 deltog Anderson i det sydamerikanska U-17-mästerskapet, där Brasilien tog andra plats och förlorade i finalen till Mexiko med ett poäng på 0: 3. I den avgörande matchen blev Anderson skadad redan i 15: e minuten och tvingades se från bänken, som hans partner missade tre gånger och gav trofén mot motståndaren.

Vad det än var, men de fenomenalt ljusa prestationerna i den turneringen var tillräckligt för att Anderson skulle bli erkänd som mästers bästa fotbollsspelare. Med stolthet på kryckor gick den unga brasilianen på fältet för att få sin “Golden Ball Adidas”, men även från bilden var det klart – han var inte så glad över den här utmärkelsen, för att han ville vinna turneringen mycket mer.

Andersons tal av Manchester som aldrig började

I januari 2005, när Anderson var 17 år gammal, köpte hans kontrakt från Gremio för 8 miljoner euro av Porto, som älskar att samla sydamerikanska talanger som en del av sin framtida återförsäljning. Portugisiska hade till och med att söka FIFA för ett särskilt tillstånd att överföra en mindre spelare vid den tiden.

Det var i Portugal som Martin Ferguson, bror till Sir Alex, som hade arbetat som scout för Manchester United och reste runt om i världen på jakt efter talang för de röda djävlarna, märkte en rask och teknisk liten pojke. Martin skymtade inte på de smickrande orden, och 2,5 år efter att han flyttat till Porto, hamnade Anderson i England, och drakarna tjänat fyra gånger mer på affären än vad de tidigare brukade.