“Stoppa Kane”: Sverige riktar sig mot England kapten före kvartfinalssteg

Sverige kommer att arbeta för att neutralisera hotet från Englands Harry Kane på lördag, när de två sidorna möts i deras VM-kvartsfinale i Samara.

Andreas Granqvist, Sveriges kapten, sa att han hindrade England från att leverera den nuvarande toppskåraren i Ryssland skulle vara nyckeln till hans lags chanser.

”Vi vet att de har Harry Kane, som verkligen är farlig i straffområdet, så vi måste vara väldigt starka i rutan och försök att se till att de inte får den tjänst som de behöver, ”sade Granqvist efter ett träningspass i Sverige på Samara Arena på fredag ​​Energybet eftermiddag.’Brolin-Dahlin-Brolin! ‘- när Sverige slog England ur Euro 92 Läs mer

Granqvist skämtade att både han och Kane hade ett 100% straffrekord hittills i turneringen, med den tidigare Wigan-försvararen som gjorde två och Kane gjorde tre och en i straffspark.Men han sa att det inte bara var Kines straff för Sverige.

”Han är otroligt skicklig, inte bara på straffar utan som en anfallare. Han är bra på allt och det kommer att bli en mycket tuff match mot honom. Men vi kommer att göra allt för att stoppa honom.

Granqvist sa att lagandan i deras läger har kompenserat för vad som kanske är en brist på kvalitet jämfört med några av favoriterna för att vinna VM . Sverige skickade Nederländerna och Italien i kvalet och gick till knockout-scenen på bekostnad av Tyskland, trots att de förlorade sitt spel mot de försvarande mästarna. ”Vi har kanske inte det bästa laget på papper individuellt men som ett lag är vi väldigt högpresterande.”

Den svenska kaptenen blev denna vecka Energybet också pappa för andra gången, eftersom hans fru födde en baby dotter.Han sa att han inte hade sovit mycket men inte var överväldigad av kombinationen av händelser på och utanför planen. ”Det är ganska enkelt, att få en dotter är det vackraste du kan få, det är en dröm för varje fotbollsspelare att spela en kvartfinale i VM – jag försöker bara njuta av det, att vara närvarande i nu, att försök att få bästa möjliga resultat. ”

Sveriges tränare Janne Andersson påpekade också andan i samhörighet bland truppen som anledningen till progressionen till en första kvartfinalen sedan 1994.” Den glädje vi känner, Vi är i dag 45 nu tillsammans, och även jag kommer att ha en dålig dag ibland.Och sedan går du till ditt rum för lite vila och du kommer tillbaka med ny energi och du kan bidra till laget, sade han.

Han sa att den svenska sidan har förberett en spelplan för Energybet potentiell extra tid och straff, och han visste vilka spelare som skulle ta platsspark vid straffspark.