James bestämde drama för Lakers. Griffin förvisades för en grov foul

Den inhemska superstjärnan LeBron James kastar två frikast på 105: 106, men efter en återhämtning, stönade hon kraftigt. Halv lättad, halv firad, James svängde på kanten och publiken var i extas.

Men slutet hade ännu en hjälte: veteranen Tyson Chandler, en veteran i sista minuten, blockerade den höga bågen för närmande nykomling Trae Young i slutet av fingrarna. Och han upphetsade gallerierna på Staples Center igen. Det var hans tredje kvarter i matchen, hemmalaget stoppade på liknande sätt totalt nio skott.

Lakers har vunnit femte matchen av de sex senaste, och det nyligen engagemanget av den 36-åriga Chandler betalar mycket till det berömda Hollywood-laget.För Rockets är det bara den femte vinsten på tolv matcher.

James Harden tillbringade den stora kvällen och höjde sitt säsongsmässiga maximum till 40 poäng (åtta trekanter), och tillfogade nio returer och sju assists. Chris Paul lade till 26 poäng, Clint Capela 18 poäng och sju returer. Carmelo Anthony störde inte i matchen, men Daryl Morey nekades av General Manager Daryl Morey. Bojan Bogdanovich säkrade 20 poäng och sex assists.

Janis Adetokunbo slutade med 22 poäng, nio returer och åtta assists, Khris Middleton med 21 poäng och Malcom Brogdon med 20 poäng.

Paul Millsap ledde Nuggets med 25 poäng, åtta returer och sex assists. En annan pivotman Nikola Jokič har 20 poäng, sex returer och sex assists.Och en annan pivot Trey Lyles gjorde 16 poäng.

Citat Tony Parker och Kemba Walker ledde Hornets att vinna varje 24 poäng, och Walker arrangerade sju assist. Kolvar hjälpte inte till ytterligare en stor prestanda av Andre Drummond – 23 poäng och 22 returer, Reggie Bullock förbättrade hans personliga rekord till 23 poäng, träffade sex trekanter, Reggie Jackson har 19 poäng.

För fjärde gången i rad var vinnaren Portland , som hanterade Boston 100: 94 på sitt däck. Damian Lillard lyckades hemmamatchen med 19 poäng och 12 assists, den bosniska pivoten Yusuf Nurkic lade till 18 poäng och 17 returer.

Boston-mannen Jayson Tatum satte ett personligt rekord på 27 poäng och lyckades hoppa åtta bollar.Kyrie Irving återvände till Celtics 21 poäng. Kevin Knox var den bästa Knicks-poängen med 17 poäng; Den turkiska pivoten Enes Kanter lade till 16 poäng och 15 returer.