Spelar hemma för Dinamo Tbilisi

Giorgi LORIA, Georgia, 32 år

I RPL spelade han för Krylia Sovetov och Anzhi. Han spelade 53 matcher i ligan, med 63 mål, lämnade portarna “torra” i 13 slagsmål.

Spelar hemma för Dinamo Tbilisi, var Loria hedrad som en av de bästa målvaktarna i georgisk fotboll. Som ett resultat blev han märkt i Grekland, där han var på kontrakt, först vid OFI, och sedan på Olympiacos. Vad som är sant, om Loria verkligen spelade i första laget lyckades han bara stanna kvar i den grekiska grandeen i två månader, varefter han lämnade klubben. Under sommaren 2015 fanns det rykten om intresse för Loria från Nottingham Forest och även Chelsea, men den georgiska målvakten kunde inte åka till England – han fick inte det arbetstillstånd som var nödvändigt för detta land. Som ett resultat – i september, som en fri agent, flyttade Loria till “Sovjetens vingar”. Efter att ha spelat två årstider i Samara skickades de georgier som lånades till Anji, men kunde inte vinna tävlingen om rätten att betraktas som portens främsta väktare. Återvände till sovjetens vingar, Loria, som det visade sig, inte för länge. Redan i början av september blev det känt att spelaren fick status som fri agent och i en intervju sa Giorgi att han hade lämnat klubben “inte på eget initiativ”.

Hittills är målvakten, vars tillgångar 45 matchar för landslaget i Georgien, arbetslös. Han kan dock komma ihåg tiderna i Sovjets vingar med tillfredsställelse. Det var i denna klubb som han nådde toppen av sin karriär i december 2016, då den ansedda portalen Transfermarkt värderade sitt kontrakt till 1,5 miljoner euro – den högsta punkten i fotbollslivet Loria.

Den stamaktiga afrikanen kom till den ryska Premier League från Blackburn i februari 2012 för 14 miljoner euro och under året var en av Anzhi Makhachkala största stjärnor. Men i början av 2013 var Samba en miljon dyrare än inköpsbeloppet, såldes till Queens Park Rangers, där han bara stannade fram till sommaren, och sedan, men redan för 11,6 miljoner euro köptes av Anji. Men en månad senare bestämde Makhachkala-invånarna sig igen för att säga farväl till kongoleserna och sälja den för 10 miljoner euro till Dynamo Moskva, där Samba spelade fram till augusti 2016, varefter han släpptes av friagenten i Panathinaikos.