Nezmar vet fortfarande. Sportsledaren av Liberce skenade i den tyska 4: e ligan

Han sköt två mål och som en matchstjärna var han tvungen att intervjua den tyska tv-stationen MDR. Han kände sig ändå så lite som en skidåkare Stanislav Rezac, vars rudimentär svar på ett främmande språk har bokstavligen anekdoter.

“Jag är undan, men de övertalade mig”, skrattar han sportchef Liberec fotbollsspelare Jan Nezmar som samtidigt som man spelar i den tyska Neugersdorf-attacken. “Jag lär inte tyska, jag vet bara vad jag får runt fotboll. Jag har problem med några tyska meningar. Kanske uppskattade människor åtminstone mitt mod. ”

Det var inte så hemskt. Dessutom var det helt på plats. Nezmar med två mål hjälpte i fjärde ligan till en hemvinst 2: 1 över Neustrelitz.Neugersdorf, en klubb från šestitisícového stad nära den tjeckiska gränsen, är en nykomling till tävlingen efter sex omgångar i en stor fjärde plats i tabellen.

“För Neugersdorf det är naturligtvis en stor sak, har den fjärde tyska ligan bra kvalitet och prestige . Det finns bara spela Bautzen och vitt och brett ingenting, så vi går över det forna Östtyskland “säger Nezmar.

Han har dock mer och mer problem din fotbollsaction”, en karriär “att förena med funkcionařením i Liberec.Ta den sista veckan i den första stressen Liberec vedergällning i Split, sedan resa till Kroatien och slutligen massiva firandet vidare till huvudscenen i Europa League. “På lördag var jag i samma skick som jag var, kom till träning på söndag och spelade nittio minuter i pětatřicetistupňovém värme”, säger klubbmedlems ligor Gunners.

Matchen lyckades utmärkt och sköt Neugersdorf seger. Men känner han att hans roll i denna tyska klubb fick vara lite annorlunda än tidigare.

Förra säsongen femte högsta tyska konkurrens i 25 matcher gjorde 33 mål och blev kungen av skyttar. Han hade en stor andel i Upper Lusatia-klubben. “Men det kan inte byggas på mig längre.Jag är trettio, tränar jag en gång i veckan och spelar en tävling som åtminstone har den tjeckiska andra ligan. Jag kan spela en roll, men jag ser det som en ersättare, säger Nezmar. När dagen efter matchen stiger från bordet på kontoret i Liberec-stadion, stiger den med smärta när den förstörs. “Det är alltid vad jag ska göra, men nu skulle det vara ledsen på hösten. Vi kommer att se hur vi kan ta itu med det, vi måste ta itu med det på allvar. ”

Traditionellt finns ett starkt tjeckiskt fotavtryck i Neugersdorf. Förutom Nezmar spelar de andra landsmänna Jan Penc, Luboš Loučka, Jiří Šisler, Jaroslav Dittrich och Josef Němec bakom laget. Den sista klubben köpte också målvakt Kotěra från Sparta junioren.Coaching assistenter är också Ladislav Sorm och George Fox.

lagledarna nya tränare Vragel da Silva. Den brasilianska, som också spelade i tyska Bundesliga, ledde Neugersdorf vill placera i den övre halvan av tabellen. Hittills har det ser lovande ut.

Den största stjärnan i laget Jan Nezmar glad att han lyckats rikta intresset av tyska fans och Liberec. “Det är så snyggt anslutet. De tar mig som en sportchefen Liberec och jag märkte att Nisa gå till våra spel fler tyskar. ”

Nu kan de se fram emot Liberec matchen i gruppspelet i Europa League.