Medan andra vände sig bort från honom

Medan han höjde sina färdigheter i Sydafrika, uppnådde Lukas Radebe titeln på den mest begåvade pojken i landet. Han spelade på mittfältet och till och med vid porten, så småningom bosatte sig på ett försvarsposition.

1990 flyttade han till den lokala storheten “Kaiser Chiefs”. Det verkade lite mer, och européerna kommer att ringa. Men ödet ingrep: han blev skjutit ner.

“Min rygg tycktes vara i brand. Jag var i bilen med min yngre bror. Plötsligt upphörde foten att lyda. Då insåg jag att jag var täckt av blod. Vi bytte plats, och min bror tog mig till sjukhuset. Lyckligtvis skadade inte kula de vitala organen. ”

Efter ett sådant “trauma” kommer inte alla att återvända, och Radebe tvingades missa matchen, som deltog av spejder från Besiktas. En annan skulle ha gett upp, men Lucas arbetade och så småningom hamnade i Leeds engelska, där han tillbringade de senaste 11 åren av sin karriär.
Hans bästa framgångar är guld, silver och brons i Afrikas nationer Cup.

Lionel Messi

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara lyckades med ett mirakel

Vi hörde alla om hur en otroligt begåvad argentinare slog hans talanger i en ung ålder. Men även detta garanterade inte sin karriär: På grund av bristen på somatotropin (eller tillväxthormon) var de flesta klubbar inte redo att lita på kortvarig Leo.

Endast Barcelona, ​​som undertecknade servetkontraktet, gick med på att spendera upp till $ 900 per månad vid behandling. “Välgörenhet” betalas för sig själv.

Medan andra vände sig bort från honom, blev Messi räddad av en klubb från ett annat land. Nu kommer alla hans prestationer att ta mer än en sida.

Garrincha

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara lyckades med ett mirakel

Dörande av levercirros vid 49 års ålder visade Garrincha att även de stora inte alltid kan fly från de inre demonerna. Sådan är priset för barndomen med en alkoholistisk far.

Men inte bara alkoholismen hotade sin karriär: Manuel Francisco dos Santos föddes med medfödda defekter: krökning av ryggraden, bäcken och förskjutna ben i bäckenet – ingen skulle ha förutsagt att Krivonogi Angel skulle bli en fotbollsspelare.