Efter att ha lämnat Ryssland försökte han få fotfäste

På sommaren i år avslutade Traore, som hans agent Dmitry Selyuk angav, avtalet med Monaco och blev en friagent. Framflyttaren var redo att återvända till RPL och skulle ensam komma överens med en lönreduktion för att få en fullvärdig matchpraxis. Det fanns dock inga alternativ, och hittills saknas denna oinvigade fotbollsspelare fortfarande i klubbfotboll.

Sekou Olice, Liberia, 28

RPL spelade för CSKA och Kuban. Tillbringade 82 matcher i ligan, åtskilda av 8 mål och 7 assistenter.

En annan begåvad afrikan som inte helt kunde avslöja sig själv. Han kom till Ryssland 2009, när Moskva CSKA hyrde den i sex månader från danska Midtjylland. Den här tiden var nog för att armélagets chefer skulle kunna se Olis förmåga och köpa ut sitt kontrakt i januari. Vid CSKA spenderade Sekuk 5 år, varav säsongen 2011/12 var särskilt fruktbar. Sedan, i en vingers karriär, fanns det en lågkonjunktur och hyror i PAOK och Kuban. Sommaren 2015 lämnade Olis CSKA efter kontraktets utgång.

Efter att ha lämnat Ryssland försökte han få fotfäste i Rumänien som en del av den lokala Astraen, och den sista klubben Olis var den kinesiska Dalian Yifan som han lämnade sommaren 2017. Sedan dess har Sekou Olis varit på jakt efter ett nytt jobb, med vilket han har allvarliga problem.

SHANDAO, Brasilien, 30 år

I RPL spelade han för Kuban och Anji. Tillbringade 99 matcher i ligan, utmärker sig med 3 mål och 3 assistenter.

En annan, som Laciona Traore, är en legionär på listan, som har spelat i Ryssland för Kuban och Anji. Samtidigt, som ivorianen, flyttade Shandão från Krasnodar-klubben till Makhachkala. Men om Kuban köpte en centerback i Brasilien för 3 miljoner euro, lämnade han Anji i status som en friagent. I fyra år i Ryssland lyckades han spela mycket i RPL och flög även ut ur eliten med Kuban. Uppenbarligen tvingar det Bek att gå till Anji, men Shandão gick inte till Makhachkala – inom några månader lämnade han denna klubb.

Efter att ha lämnat Ryssland var den brasilianska Beck på kontrakt hos Sporting’s Hihon och Belgian Circle Brugge, men han spelade väldigt lite där och var inte en viktig spelare för dessa lag. Sedan juli 2018 har han varit i status som en friagent, och hittills är hans framtid mycket osäker.