Han kom inte till tjugo, men han fick se på representationen på sommaren

“För att besvikna besvikelsen vid EM, glömde jag lägret, där det fanns andra killar som inte fick den 20: e nomineringen. Det var bra. Vi kunde träna, vi gick inte i takt “, säger Sehnal.

En av de tjeckiska basketbolls talangerna kan utbildas med spelare som kommer att leta efter det bästa resultatet på European Senior Championship i början av september. “Förberedelser gav mig mycket erfarenhet. Det kan ses att basket och representation tänker på framtiden. Unga pojkar som jag kan bara hjälpa till med detta, säger han.

Sommararbetet var bra. De unga vingarna bytte ut möjligheten att simma i poolen bakom drillen i lobbyn och i de tropiska temperaturerna slog de upp träningsdoserna.Han betalade ut och Sehnal fick en inbjudan till en representativ tjur och flög ett lag till Japan, där han klädde nationaljerseyen under sommaren.

“Jag kom in i en annan värld. I Japan gillar de korgen. Fläktar väntar på sina spelare efter matcherna och tar bilder av dem. Hallarna var fulla, den andra matchen såldes. En fantastisk upplevelse, inte bara basket. ”

Den tjeckiska reserven svikade inte. Den första duellen vann 68:66, i den andra 54:65. Han befann sig i duellerna i femton minuter ombord. “Den första matchen var bättre. I den dramatiska slutningen lyckades vi försvara vår smala ledning. Men i vedergällningen kunde vi inte stå emot trycket på däcket, säger han.

Under några månader har denna lovande spelare upplevt en hel del.På våren lärde han sig utbilda sig, och detta återspeglades i prestationen i Prostějovs jersey. Nu kan han koncentrera sig uteslutande på basket, och det är vad prestationen gör. Avser att ytterligare förbättra arbetet under de kommande månaderna, som räknar med som kan komma i ligamatcher mer utrymme.

“Efter förändringarna i rapporten är i Prostejov på en vinge mindre än förra året Kooperativa NBL. Jag kommer definitivt att få en chans och jag vill vara redo för det, säger han resolut och värdig att arbeta för att uppfylla sin dröm. “Kanske ett par år i slutet av sommaren kommer jag inte packa satsningarna på satsningarna, men jag är redo att gå till EM. Jag skulle gärna vilja det mycket. “