Jag är inte ond, försvarar Gatlin. Och han publicerade sina ursäkter: Doping kommer att förnedra dig

ace sprinter Justin Gatlin, det var mycket obehagligt dagar – inte bara för att det gänglig jamaicanska Usain Bolt två gånger rånad av guld. På Gatlin hade under friidrott i Peking för att hårda ord för hans doping förbi – bara minns som testade positivt under 2001 och 2006.

Tja, om den tiden obesegrad Gatlin slog Bolt, hans motståndare firade

de hårdaste ord handlade om den tidigare världsrekordhållaren Michael Johnson, nu kommentator i färgerna i BBC. “det är allt Justin fel. Han gjorde det, han har fullt ansvar. Han fick chansen att återvända till friidrott och gjorde inte NIC; ingen förklarade sina motiv. Även säga: Jag är mot dopning inom idrotten ”

resultatet.? Gatlin talade inte med den brittiska stationen under VM.Och nu, kanske inte flyttat till motattack, men i självförsvar, ja. Guardian, en annan framstående media från Storbritannien, fick inblick i register över sina kontakter med de internationella idrottsorganisationerna IAAF från den tid då Gatlin dopnings dömd.

En anklagelse Michael Johnson är mot denna bakgrund som visar sant.

“jag accepterar fullt ansvar för sina handlingar på banan och utanför”, skrev Gatlin. Ett annat brev lyder: “Jag ångrar verkligen det som hände. Och fortsätter sitt uppdrag att bli en positiv förebild åtminstone i den meningen att för att undvika dopning idrottare. Att veta om den personliga och offentlig förnedring som väntar dem.Att känna till riskerna för dopning för dem och hela friidrotts ”

Den amerikanska Athletic Union igen – i även publicerat kommunikation – nämner Gatlin som person talar”. Om vikten av ren racing “, som om detta ämne regelbundet reste till föreläsa på amerikansk skolor och erbjöd aktivt erbjudande där han skulle gå med sin berättelse nästa gång. Också samarbetat med USA: s federala utredare.

Vad Gatlin och hans släktingar har lett till det faktum att Guardian får inspektera dem? Det förklarar hans agent Renaldo Nehemiah: “När någon kritiserar ursäkt vet inte fakta. Och jag är väldigt ledsen att även IAAF som känner dem säger inget om det.Det har Justin personligen säga förlåt ‘i varje land i världen? ”

För den amerikanska sprintern mästerskapet var i Peking, kulmen på säsongen, där det var att rikta duell med Bolt bäst på banan, men jag antar att det är därför returnerade obehagligt sina dopfel. Direkt till MS allt har kommit till en situation där allt otrávenějšímu Gatlin och hans agent Nemeniah bättre rekommenderas “Frågor om det förflutna bättre att inte svara alls”

Nu tillsammans visar att kombinationen av “skurk Gatlin” har kryphål , vilket inte är en ursäkt för att använda olagliga medel. När det verkar som hela bolten vs.Gatlin som en duell av atletiskt gott och ont är en del av straffet för amerikan för vad han tidigare gjort med dopning.